nedjelja, 5. ožujka 2017.

Roditelji, ne branite djeci ostvarenje duhovnog poziva

 
Sveti Padre Pio bio je franjevac kapucin (OFMCap) koji je dugi niz godina nosio na svome tijelu svete Isusove rane (stigme). Iz povijesti je poznato da je i sam začetnik franjevačkog reda, sveti Franjo Asiški, također na svome tijelo imao stigme (ali on nije bio svećenik).
Preko ruku svetog Padre Pija dogodila su se mnogobrojna čuda. On sam kaže da je „samo promatrač“, sredstvo preko kojeg djeluje naš dragi Milosrdni Gospodin. Imao je nevjerojatne darove i milosti, jedan od darova koje je primio bilo je i prepoznavanje poziva.
 
 

Evo jedne priče o jednoj djevojci: „Djevojci koja je htjela u samostan rekao je: „Ti imaš poziv, moraš ići.“ A ona odgovori: „Ali majka me ne pušta“ (otac joj je već davno bio mrtav). „Morat će te pustiti, ako te zove Gospodin“, reče otac Pio. „Ja ću moliti za tebe“. Kada je djevojka došla kući, njezina je majka još uvijek imala isto stajalište. Pola godine poslije toga majka je umrla i djevojka je mogla otići u samostan. Nije li to bio odgovor Neba? Iz mnogih slučajeva koji su se dogodili kod oca Pija možemo zaključiti da nikada ne trebamo zadržavati  onoga koga Bog poziva. Često bi umirali, ili roditelji ili dijete, ako bi se suprotstavljali.“

Preuzeto iz: Karl Wagner, Potresno svjedočanstvo o ocu Piju

Nema komentara:

Objavi komentar