nedjelja, 1. listopada 2017.

Isustvo života u samostanu

Ako možda razmišljaš o duhovnom pozivu (svećeničkom i/ili redovničkom), sigurno te interesira kako žive svećenici i redovnici, čime se bave, kako im je organiziran jedan dan (molitveni i radni) .... i tome sl.

     Na pitanje dvojice znatiželjnih učenika da im naš Božanski Spasitelj otkrije mjesto gdje stanuje, Isus ih poziva da - ''Dođu i vide'' (čitaj Evanđelje: Iv 1, 38-39).
 
 
 
 
       I mi franjevci-kapucini upućujemo tebi iste riječi da DOĐEŠ I VIDIŠ, odn. da izbliza upoznaš život i djelovanje naše redovničke zajednice. Sveti Franjo Asiški - čovjek koji je nadahnuo nas - možda će na isti način nadahnuti i tebe na putu tvojih mladenačkih i životnih razmišljanja, traženja kao i konačne životne odluke.

      Ako, dakle, i sam razmišljaš o tome da danas-sutra kreneš putem duhovnog poziva - ''u najljepšu avanturu s Bogom'' (bl. Ivan Pavao II.) - možda će Ti susret s nama, odn. iskustvo boravka u našoj redovničkoj zajednici pomoći da pronađeš odgovor na svoje životne čežnje te Ti pomoći u spoznavanju koji je Božji plan za tebe (kršćanska tradicija i životi svetaca, naime, uče nas da Bog sa svakim čovjekom ima neki plan).  

 
      Možda je duhovni poziv i tvoj osobni životni poziv? Možda je ovo prvi korak na putu tvoga spoznavanja i prihvaćanja konačne odluke?
  
* Mladići koji osjećaju duhovni poziv /svećenički i/ili redonvički/ za  dolazak na iskustvo samostanskog načina života i rada slobodni su kontaktirati:
 

Nema komentara:

Objavi komentar