petak, 1. lipnja 2018.

Možda Bog i tebe zove u duhovni poziv!?


Mladiće koji u srcu osjećaju želju za duhovnim zvanjem (svećeničkim i/ili redovničkim), kao i one koji žele izbliza upoznati naš franjevačko-kapucinski način života i djelovanja - pozivamo da neko vrijeme provedu u našoj redovničkoj zajednici: da s nama u samostanu prožive koji dana, da osobno i zajednički mole (Časoslov), rade, te da s nama redovnicima razmišljaju i razgovaraju o svom životu i duhovnom pozivu i odazivu.


Dragi prijatelju!

         Po primjeru sv. Franje Asiškog - čovjeka koji je nadahnuo i nas - i Ti zajedno s nama uđi u dubinu svoga bića te tamo pronađi odgovor na svoje životne čežnje i traženja.
         Ako osjećaš da te Bog zove da mu izbližega služiš, tj. ako je duhovni poziv ono što doista u srcu osjećaš kao nemir i radost, odn. ono što uistinu želiš i tražiš, možda je ovo prvi korak na tom putu.
        Dok razmišljaš o svome životu i budućnosti možda će Ti susret s našom redovničkom zajednicom pomoći u konačnoj životnoj odluci. Neka ti u tome na poseban način bude izazov, poticaj i primjer život i djelo sv. Franje Asiškog, našeg duhovnog utemeljitelja i nadahnitelja.
 


** Zainteresirani mladići koji žele neko vrijeme kod nas biti na iskustvu (trajanje boravka prema dogovoru), slobodni su nas kontaktirati na:

Fra Juro Šimić OFMCap
promicatelj duhovnih zvanja

Nema komentara:

Objavi komentar