nedjelja, 10. veljače 2019.

Iskustvo života u samostanu

 
Dragi prijatelju!
 
Biblija i životi svetaca uče nas da Bog ima plan za svakoga od nas. Sveti Franjo Asiški, naš duhovni utemeljitelj i nadahnitelj, želeći znati što Bog od njega traži, koji je njegov životni poziv, u crkvi sv. Damjana žarko je molio: ''Gospodine, što želiš od mene?''

Pozivamo te da se i Ti odvažiš, baš poput sv. Franje, iskreno zapitaš: Gospodine, što želiš da učinim? Da li je biti svećenik i/ili redovnik ono na što me možda pozivaš!?

Ukoliko razmišljaš o duhovnom pozivu pozivamo te da izbliza upoznaš našu redovničku zajednicu, da o sebi i svome životu i pozivu razmisliš u Božjoj prisutnosti.  
 
Susret se sastoji od upoznavanja samostanskog i redovničkog načina života kroz osobnu i zajedničku molitvu i meditaciju, sv. Misu, druženje, rad i razgovor s fratrima te sudjelovanje u dnevnom apostolatu.

Ako, dakle, razmišljaš o duhovnom pozivu - svećeničkom i/ili redovničkom - možda je ovo prvi korak na putu otkrivanja Božjeg plana s tobom!
 
Dragi prijatelju!

Ukoliko osjećaš da te Bog zove k sebi, da mu izbližega služiš slobodan si nas kontaktirati na e-mail: 
 
 Fra Juro Šimić, promicatelj duhovnih zvanja
ILI:
duhovno.zvanje@gmail.com
(Telefon: 01/2958 212)''Dokle god bude novih generacija koje će biti Bogu sposobne reći „Evo me“, bit će budućnosti za Crkvu i svijet!''
                                                                    - PAPA FRANJO

Nema komentara:

Objavi komentar