ponedjeljak, 27. lipnja 2011.

Knjige franjevačko-kapucinske duhovnosti i svetosti

Želim znati, volim čitati!

Poštovani posjetitelju!

Nakon što je 2008. godine izašao KAPUCINSKI MISAL, a u jesen 2010. velika POVIJEST REDA (Kapucini. Povijest jedne franjevačke obitelji), ovih dana hrvatski kapucini našoj vjerničkoj i čitateljskoj publici nude još jedno vrijedno djelo iz svoje duge i bogate povijesti i franjevačko-kapucinske duhovnosti.

Naime, upravo je iz tiska izašla knjiga s naslovom STOPAMA SVETACA. Kapucinski sveci, blaženici, časni i Sluge Božje. Ovo vrijedno djelo na preko 500. str. i u boji zajedno izdaju Kršćanska sadašnjost i Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Naslovna stranica
Po sadržaju djelo je vrlo vrijedno i zanimljivo jer se po prvi puta na hrvatskom jeziku donose kratki životopisi svih dosad službeno proglašenih kapucinskih svetaca i blaženika, kao i za silno mnoštvo druge naše braće i sestra za koje postoji mogućnost da danas-sutra od Crkve i sami budu službeno proglašeni svetima i/ili blaženima. Nije naodmet istaknuti da naš Kapucinski red broji 15 svetaca, 45 blaženika, 137 časnih i slugu Božji.

Ova knjiga nema samo namjeru informiranja, nego i poticanja. Svi su Kristovi učenici, naime, pozvani na svetost. Na tome putu i životnom zadatku uvelike nam od pomoći mogu biti i sveci. Nasljedujući Krista i razne modele stetosti koje nam Crkva nudi preko svetaca i mi sami se možemo uspeti do vrhunaca svetosti. Zato ovo lijepo i vrijedno djelo preporučamo svima, a na poseban način mladima, kao i onima koji se zanimaju za franjevaštvo i duhovni poziv!


Istovremeno s izlaskom ove knjige o kapucinskim svetica tiskan je i tzv. KAPUCINSKI ČASOSLOV kao dodatak općem Časoslovu. Ovo pak djelo donosi samo vlastita slavlja svih naših svetaca i blaženika po datumu njihova liturgijskog spomena i to s kratkim životopisnim podacima i vlastitim čitanjima. Vrijednost ovog djela jest u tome što se u malo redaka sažima duhovna poruka dotičnog sveca i blaženika te je djelo ujedno prikladno za osobno duhovno čitanje i razmatranje.

Ako neko od ovih navedenih djela želite imati u svojim rukama slobodno nas možete kontaktirati putem pošte ili e-maila, a mi ćemo Vam knjige nastojati poslati gratis (besplatno)!

Fra Juro Šimić OFMCap 
sv. L. Mandića 41
10040 ZAGREB
Knjiga o povijesti Reda