nedjelja, 30. rujna 2018.

Upoznaj život u samostanu i promisli o svom životu

 
 
U današnjem svijetu i društvu mladi čovjek se - zbog pomanjkanja smisla i životnih ideala - sve teže odlučuje na izbor životnog poziva i zanimanja. Mnogi ne znaju niti koju bi školu ili fakultet upisali i što bi u životu ''za stalno'' htjeli biti!  
 
Dragi prijatelju!
 
Ako u bubini svoga bića osjećaš da te Bog zove na nešto veće i uzvišenije (kao što je npr. duhovni poziv) pozivamo te da pogledaš u dubinu svoje duše i odvažiš se zapitati: koji je istinski Božji plan za mene (tebe)?!
 
Možda je, biti svećenik - biti redovnik, i tvoj životni poziv? Služiti Bogu i ljudima - kao svećenik i redovnik - najveća je i najljepša životna avantura. Ako je to ono što, doista, želiš i tražiš, možda je ovo prvi mogući korak na putu tvoje životne odluke. Sv. Franjo Asiški, čovjek koji je nadahnuo nas, možda će na isti način nadahnuti i tebe da spoznaš svoj životni put. Možda je duhovni poziv i tvoj životni poziv!? Zašto ne i o tome razmišljati i tim putem krenuti. Bog ti zasigurno neće uskratiti svoju pomoć da tim putem možeš i odvažno hoditi. Bog k sebi ne zove samo one koji su ''sveti i savršeni'', nego nesavršene i grješne ljude. On nas vodi za ruku, potiče i hrabri kako bi na nama pokazao svoju slavu i neizmjernu snagu ljubavi i milosrđa. U pozivu je uvijek bitno imati na pameti da se Bog skriva kada zove nekoga sebi, jer u nama ostavlja mjesta za slobodan izbor (jer inače to ne bi bio odgovor iz ljubavi). Zato je bitno biti odlučan i s vjerom tražiti Boga kroz molitvu, sakramente, duhovne obnove, duhovno vodstvo i tome slično.  
 

 
Ako razmišljaš o duhovnom pozivu - svećeničkom i/ili redovničkom - pozivamo te da neko vrijeme proživiš s nama fratrima kapucinima, da zajedno molimo, radimo, razgovaramo... Možda ćeš na taj način spoznati što Bog doista od tebe želi!
 
Kontakt osoba za susret:
 
Fra Juro ŠIMIĆ OFMCap