utorak, 5. prosinca 2017.

Onima koji razmišljaju o duhovnom zvanju


 
Dragi mladiću!
 
U svome životu i mladenačkim traženjima sigurno se i sam - baš poput sv. Franje Asiškog - često pitaš:
 
 1. Što Gospodin želi da učiniš od sebe?
 2. Koji je moj životni poziv?
 3. Kuda, ond. u koje te životno zvanje, Gospodin zove? 
 4. Što je volja Božja i dobro za mene?
 
- Možda u svemu razmišljaš i o duhovnom pozivu?
 
- Možda želiš Bogu više i izravnije služiti kao svećenik i/ili redovnik?
 
- Možda tražiš redovničku zajednicu u kojoj bi mogao ostvariti svoj duhovni poziv?  
 
Ako razmišljaš o duhovnom zvanju (svećeničkom i/ili redovničkom) pozivamo Te da neko vrijeme provedeš s nama fratrima kapucinima, da izbliza upoznaš našu zajednicu, odn. redovnički i svećenički način života, molitve i rada.
  
Ako u dubini svoga bića osjećaš duhovni poziv mi Ti želimo pomoći da ga kroz molitvu, razgovor i druženje s nama fratrima lakše spoznaš.
Franjo Asiški, čovjek i svetac, koji je nadahnuo nas možda će na isti način nadahnuti i tebe da kreneš njegovim stopama života po nadahnuću Evanđelja.
 
Možda će Ti susret s nama kapucinima pomoći da lakše - poput sv. Franje Asiškog -  spoznaš što Gospodin od tebe želi kao i to da li je duhovni poziv i tvoj osobni put!
 
Možda je ovo prvi korak na putu tvoga spoznavanja i prihvaćanja konačne odluke. Surađuj s milosnim darom Božjim te dopusti Bogu da od tvoga života učini veliku i svetu avanturu.
 
Možda Bog baš tebe poziva da postaneš svećenik i/ili redovnik?! Možda će Ti susret s nama fratrima kapucinima pomoći na putu konačne odluke za predanje Gospodinu u duhovnom pozivu.
 

Mladići koji žele upoznati naš redovnički način života mogu nam se javiti (duhovno.zvanje@gmail.com) ili doći k nama na nekoliko dana ''iskustva života u samostanu'' te zajedno s nama fratrima moliti, razgovarati, raditi... 

Ovakvo iskustvo može puno pomoći u razlučivanju mogućeg duhovnog poziva i ohrabriti za konačnu odluku.

NE BOJ SE! DOĐI I VIDI!