četvrtak, 15. veljače 2018.

O, Bože zar zoveš mene!?

Dragi mladiću!

Ako možda razmišljaš o duhovnom pozivu (svećenik i/ili redovnik), sigurno te zanima kako žive svećenici i/ili redovnici, čime se bave, kako im je organiziran jedan dan (molitveni i radni) .... itd.  

     Na pitanje dvojice znatiželjnih učenika da im Isus otkrije mjesto gdje stanuje, On im upućuje poziv: ''Dođite i vidjet ćete''!
 
 
 
       I mi franjevci-kapucini upućujemo tebi iste Spasiteljeve riječi da DOĐEŠ I VIDIŠ, da izbliza upoznaš život i djelovanje naše zajednice. Sveti Franjo Asiški - čovjek koji je nadahnuo nas - možda će na isti način nadahnuti i tebe na putu tvojih životnih razmišljanja i traženja kao i konačne životne odluke.

      Ako, dakle, razmišljaš da danas-sutra kreneš putem duhovnog poziva - ''u najljepšu avanturu s Bogom'' (kako je to rekao Sv. papa Ivan Pavao II.) - možda će Ti iskustvo boravka u našoj zajednici biti od pomoći da pronađeš odgovor na svoje životne čežnje. Možda će Ti susret s nama fratrima pomoći u otkrivanju koji je Božji plan za tebe (kršćanska tradicija i životi svetaca, naime, uče nas da Bog sa svakim čovjekom ima neki plan).  

 
      Možda je duhovni poziv i tvoj osobni životni poziv? Možda je ovo prvi korak na putu tvoga spoznavanja i prihvaćanja konačne odluke?
  
* Mladići koji osjećaju duhovni poziv /svećenički i/ili redonvički/ za  dolazak na iskustvo samostanskog načina života i rada slobodni su kontaktirati: