četvrtak, 18. rujna 2014.

Prvi zavjeti

U subotu, 6. rujna, crkva sv. Antuna opata u mjestu Corte di Costa Volpino (Lovere, Italija) bila je premala da primi sve vjernike koji su se sabrali na svečanost polaganja prvih redovničkih zavjeta u
međuprovincijskom novicijatu u Loverama. Pod svetom misom u 16,00 sati koju je predvodio provincijal hrvatskih kapucina, fra Jure Šarčević, šestorica mladića javno su izrekla svoje prve redovničke zavjete siromaštva, čistoće i poslušnosti u Redu manje braće kapucina. Uz provincijala fra Juru, koncelebrirala su i još dvojica talijanskih provincijala fra Reberto Genuin iz provincije Venecija i fra Sergio Pesenti iz provincije Lombardija (Milano) te drugih 50-ak svećenika.
Uz provincijala fra Juru iz hrvatske kapucinske provincije bila su još dvojica svećenika fra Ivica Vrbić i fra Juro Šimić, te četvorica budućnih novaka u Tortoni (Dejan Lecić, Ivan Vuković, Dominik Silađi, Tomislav Trandler) i trojica novih postulanata u Lendinari (Josip Stanković, Andrej Miškatović, Dalibor Stričević).
Nakon homilije fra Jure Šarčevića uslijedio je sam obred polaganja zavjeta. Fra Jure je primio zavjete trojice hrvatskih kandidata – fra Josipa Ćibarića iz Zagreba, fra Tadeja Fabića iz Kotoribe te fra Maria Urbana iz Strizivojne, dok je provincijal fra Roberto primio zavjete trojice kandidata iz Provincije Venecija. Nakon sv. Mise u prostorijama župnog pastoralnog Centra sv. Dominik Savio uslijedilo je bratsko druženje i okrepa.
 
S lijeva na desno: fra Tadej, fra Jure (provincijal), fra Mario, fra Josip