subota, 18. veljače 2012.

Bivši nogometaš se priprema na svećenički poziv

Bivši nogometaš Manchester Uniteda, Phil Mulryne, koji je nekada bio suigrač Ryana Giggsa i Davida Beckhama, postao je pitomac Papinskog irskog zavoda u Rimu i tamo se priprema za svećeništvo.

Ovog bivšeg veznog igrača reprezentacije Sjeverne Irske na svećenički poziv  je potakao biskup Noel Treanor iz biskupije Down i Connor, nakon što je Mulryne napustio sport i uključio se u karitativne aktivnosti.
Mulryne, 34-godišnjak, započeo je svoju karijeru s mladom postavom Manchester Uniteda 1994. godine, no unatoč velikom talentu nije uspio biti u prvoj momčadi zajedno s Beckhamom, Paulom Scholesom i Nickyjem Buttijem koji su svi igrali slične pozicije. Pridružio se Norwichu 1999. i igrao za Ipswich Town, Barnsley, Leyton Orient i poljski klub Legia Warsaw.

U vrijeme dok je bio nogometaš, Mulryne je hodao s manekenkom Nicole Chapman. Reprezentacija Sjeverne Irske ga je 2005. godine poslala kući nakon što je prekršio disciplinska pravila jer je uživao u alkoholu.

Njegova karijera je prekinuta 2008. zbog ozljede i tada se odlučio vratiti natrag u Irsku.
Nakon povratka uključio se u dobrotvorni rad i njegov se život promijenio. Bivši suigrač iz Norwicha, Paul Mc Veigh, posjetio je prijatelja u Rimu i bio iznenađen njegovom promjenom.
McVeigh je rekao: ”Na moje čuđenje, a najvjerojatnije i ostatka nogometnog tima, Phil je odlučio biti svećenik. Bio sam u kontaktu s njim i znao sam da je promijenio svoj život baveći se dobrotvornim radom i pomažući beskućnicima svaki tjedan. Ipak, iznenadila nas je njegova odluka.”

”Znam da on ovo nije uzeo olako s obzirom da školovanje za katoličkog svećenika zahtijeva 2 godine filozofije, nakon čega slijedi 4 godine teologije i tek nakon toga će biti konačno spreman postati svećenik.”
”Kada sam stigao u Rim, susreo sam prilično zadovoljnog Phila koji me odveo u Irski zavod gdje će biti iduće četiri godine.”

Mulrynova majka Sally je rekla da je njegova želja da slijedi svoj poziv ”važna odluka”.