ponedjeljak, 2. prosinca 2019.

Provedi vrijeme s fratrima i otkrij svoj poziv


 
Dragi prijatelju!
 
Biblija i životi svetaca uče nas da Bog ima plan sa svakim čovjekom. Franjo Asiški, naš duhovni utemeljitelj i nadahnitelj, - želeći znati što Bog od njega traži -, tj. koji je njegov mogući životni poziv, u crkvi sv. Damjana žarko je vapio: ''Gospodine, što želiš od mene?'' Upravo je u molitvi i traženje volje Božje spoznao Božji plan za sebe i svoj život!
      Pozivamo te da se i Ti, poput sv. Franje, iskreno zapitaš: Gospodine, što želiš da učinim? Da li je biti svećenik i/ili redovnik, doista, ono na što me pozivaš!?

   Ukoliko razmišljaš o duhovnom pozivu pozivamo te da neko vrijeme proživiš s nama fratrima, da izbližega upoznaš našu redovničku zajednicu, da razmisliš o sebi i svome životu u Božjoj kući i prisutnosti i to kroz osobnu i zajedničku molitvu Časoslova s braćom, meditaciju, sv. Misu, druženje, rad i razgovor s fratrima.

   Ako, dakle, razmišljaš o duhovnom pozivu - svećeničkom i/ili redovničkom - možda je ovo prvi korak na putu otkrivanja Božjeg plana s tobom!
 
Dragi prijatelju!

Ukoliko osjećaš da te Bog zove k sebi, da budeš njegov svećenik i/ili redovnik - ne boj se! Treba ti biti na čast što se Isusov pogled zaustavio baš na tebi!
Budi hrabar i odvažan! Ne boj se!

- Zainteresirani su nas slobodni kontaktirati na: 
 
ILI: