četvrtak, 17. rujna 2015.

Završetak novicijata i polaganje prvih zavjeta

 
U gradu Tortoni ((Italija) 12. rujna upriličena je svečanost završetka novicijata i polaganje prvih zavjeta petnaestorice novaka iz nekoliko talijanskih kapucinskih provincija, Hrvatske i Mađarske. Svečano misno slavlje u svetištu Madona della Guardia (Tortona) započelo je u 16 sati, a predvodio ga je provincijal iz Provincije Torino fra Antonio Gambaro. Liturgijsko pjevanje animirao je zbor sastavljen od fratara kapucina i njihovih suradnika. Na Misi su sudjelovali i brojni fratri kapucini pristigli iz raznih Provincija te članovi obitelji, suradnici i prijatelji zavjetovanika.
Obred polaganja zavjeta upriličen je nakon homilije, a zavjete su novaci polagali u ruke svojih provincijala ili njihovih delegata. Uz polaganje zavjeta siromaštva, čistoće i poslušnosti novac su iz ruku magistra fra Lorenza Lottia primili i redovničko odijelo te Pravilo i Konstitucije Manje braće kapucina.

 Za Hrvatsku kapucinsku provinciju sv. Leopolda B. Mandića zavjete su u ruke provincijalova delegata fra Gorana Rukavine položili: fra Dominik Silađi iz župe Feričanci, fra Dejan Lecić iz Zagreba, fra Ivan Vuković iz Požege te fra Tomislav Trandler iz Zagreba. Poslije misnog slavlja upriličeno je u samostanskim prostrima druženje i čestitanje.
 
Svoju daljnju redovničku formaciju naši novozavjetovani članovi nastavljaju u Milanu.