srijeda, 3. lipnja 2009.

Dođi i vidi...

Prolazeći uz Galilejsko more, ugleda dva brata, Šimuna zvanog Petar i brata mu Andriju, gdje bacaju mrežu u more; bijahu ribari. I kaže im: «Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi!» Oni brzo ostave mreže i pođu za njim.
Mt 4, 18-20

DOĐI I VIDI

Duhovna obnova za mladiće
koji razmišljaju i koji se zanimaju za duhovni poziv

Karlobag, 14. do 16. VII. '09.

Poštovani čitatelju!

Potaknuti pozitivnim iskustvom od prije dvije godine, ponovno smo se, u godini kada obilježavamo 800 obljetnicu od početka franjevačke karizme, odlučili organizirati svojevrsnu duhovnu obnovu za mladiće (OŠ, srednje i studente) koji razmišljaju i koji se zanimaju za svećenički i/ili redovnički poziv, odn. koji žele ljubiti ljude vodeći ih prema Istini koja oslobađa i usrećuje (papa Ivan Pavao II.).

Vjerujemo da će i o. g. susret svima koji razmišljaju o duhovnom pozivu biti izvrsna prilika da se, - u predivnom spoju i okruženju samostanske tišine, sunca i mora, a kroz predavanja, osobnu molitvu i razgovor, svjedočenje, zajedničku molitvu sa fratrima i kroz slavljenje euharistije, - otvore djelovanju Božje milosti i da si nastoje osobno, poput sv. Franje Asiškog, odgovoriti na životno pitanje: «Gospodine, što želiš da učinim».

Ovim putem pozivamo i molimo zainteresirane da nam se, radi smještaja i što bolje organizacije, barem tjedan dana prije početka susreta, predbilježe usmeno ili pismeno na kontakt adresu:

Fr. Juro Šimić, OFMCap
Sv. Leopolda Mandića 41
10040 ZAGREB - DUBRAVA
E-mail: juro-posavljak@kapucini.hr

Zainteresirani će, također, u kontaktu dobiti i sve daljnje potrebite informacije!