nedjelja, 26. kolovoza 2018.

Poziv onima koji razmišljaju o duhovnom zvanju

 


Mladiće koji u srcu osjećaju želju za duhovnim zvanjem (svećeničkim i/ili redovničkim), - kao i one koji žele izbliza upoznati naš franjevačko-kapucinski način života i djelovanja - pozivamo da neko vrijeme provedu u našoj redovničkoj zajednici: da s nama u samostanu prožive koji dana, da osobno i zajednički mole (Časoslov), rade, te da s nama razmišljaju i razgovaraju o svom životu i mogućem duhovnom pozivu i odazivu.


Dragi prijatelju!

         Po primjeru sv. Franje Asiškog - čovjeka koji je nadahnuo i nas - i Ti zajedno s nama uđi u dubinu svoga bića te tamo pronađi odgovor na svoje životne čežnje i traženja.
         Ako osjećaš da te Bog zove da mu izbližega služiš, tj. ako je duhovni poziv ono što doista u srcu osjećaš kao nemir i radost, odn. ono što uistinu želiš i tražiš, možda je ovo prvi korak na tom važnom i lijepom putu.
 
        Dok razmišljaš o svome životu i budućnosti možda će Ti susret s našom zajednicom pomoći u konačnoj životnoj odluci. Neka ti u tome na poseban način bude izazov, poticaj i primjer život i djelo sv. Franje Asiškog, našeg duhovnog utemeljitelja i nadahnitelja, našeg sv. Leopolda B. Mandića, Padra Pija i mnoge druge naše svete i velike braće.  
 



** Zainteresirani mladići koji žele neko vrijeme kod nas biti na iskustvu (trajanje boravka prema dogovoru), slobodni su nas kontaktirati na:

Fra Juro Šimić OFMCap
promicatelj duhovnih zvanja