Postovi

Prikazuju se postovi od ožujka 23, 2014

Što je duhovni poziv?

Slika
''Poziv nije kao neka matematička jasnoća, nego to je sigurnost vjere kao što je bio slučaj sa Abrahamom kojega Bog zove da krene u nepoznato. Ako tražimo stopostotnu sigurnost, nikada je nećemo susresti. Ljubav je milosni rizik, ali taj rizik stoji u rukama Božjim, ne našim. Zapravo sigurnost će rasti sve više kada se iskreno odgovori na ono što se traži.

Poziv je jasnoća da smo dio predivnoga i tajnovitoga Božjega plana, u kojemu svatko od nas u svojoj slobodi, slijedi onaj odaziv koji je već usađen u nama od samoga začeća.'' * * * * *
"Žarko vas potičem da u ovome ne štedite napora. Potičite sve svećenike, posvećene duše i svaku pojedinu obitelj. Neka svi preuzmu na se odgovornost koja im pripada za zvanja. Neka se nitko ne osjeća oslobođenim dužnosti da poradi za tu svrhu. Svima preporučam da stalno mole da Gospodin pošalje novih radnika u svoju žetvu. A napose vas potičem da mladima rado predstavljate svećeničko i redovničko zvanje kao Božji dar, kao milost za …

O, Bože! Zar zoveš mene?

Slika
I prolazeći uz Galilejsko more, ugleda Šimuna i Andriju, brata Šimunova, gdje ribare na moru; bijahu ribari. I reče im Isus: “Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi!” Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim.
Pošavši malo naprijed, ugleda Jakova Zebedejeva i njegova brata Ivana: u lađi su krpali mreže. Odmah pozva i njih. Oni ostave oca Zebedeja u lađi s nad...ničarima i otiđu za njim.                                                                                                             (Mk 1, 16-20)

                                           ✦✦✦✦✦    ✦✦✦✦✦      ✦✦✦✦✦


“Bože, znaš ja ti nisam dostojan, ma ja sam divljak, pogledaj me kako se ponašam, pogledaj kako živim... a Ti me zoveš da se odazovem u Tvoju službu...!”
“Ma znaš, vrlo rado bih krenuo putem svećeništva, ali nisam ti ja za školu, pa jedva sam završio srednju... kad makar ne bi bilo studija...”
“Isuse, kako ću reći roditeljima? Ma ne, ne mogu im to napraviti, pa ja sam im jedinac, to će ih šokirati...”