Postovi

Prikazuju se postovi od kolovoza 2, 2015

Iskustvo života u samostanu i s fratrima kapucinima

Slika
Gospodin naš Isus Krist kao središte franjevačko-kapucinske jednostavnosti i duhovnosti vrlo je važan i u svakodnevnom životu redovnika, koji su ostavili ovaj svijet, pošli za Kristom, njemu se prepustili, njemu povjerovali, a on im kao nagradu usađuje klicu poziva, jedno sjeme koje raste i razvija se iz klice u stablo, a svako stablo donosi plodove. Takav je i život redovnika, oni su stablo, a Krist je njihov sijač.
Franjin život bio je prožet ljubavlju, iako ga je njegov otac odbacio, nije prestao voljeti Boga i zadržati ga u svome životu. Takvi su i redovnici, iako svijet misli sa su nepotrebni u današnjem društvu, oni ne padaju pred time, već mole za njih i za čitav svijet. Franjo, kao i ja, dugo je tragao za smislom svoga života, rođen je u bogataškoj obitelji, no, novac i blago nisu ga učinili sretnim.
Živeći, moleći, radeći i razgovarajući s braćom kapucinima u samostanu shvatio sam da ovi jednostavni ljudi ne mare brigu za materijalno već smatraju da su novac, pohlepa, bogatstvo…