nedjelja, 11. lipnja 2017.

Kamo dalje!?

  
 
Nakon završetka 8. razreda OŠ slijede prve ozbiljnije životne odluke kao što su npr. kojim putem dalje krenuti? Koju srednju školu upisati? Koje cjeloživotno zvanje i zanimanje izabrati? U kojem se pozivu mogu najbolje ostvariti?
 
Među mladima koji izlaze iz OŠ zasigurno ima i onih koji u srcu osjećaju poticaje prema duhovnom pozivu. Takve mladiće pozivamo da dođu u naše Sjemenište, odn. Centar za prihvat i odgoj zvanja u Varaždinu te da zajedno s nama fratrima kapucinima potraže odgovore na svoja mladenačka i važna životna pitanja.

Uz vrijeme predviđeno za pohađanje srednje škole glavni cilj našeg Centra-sjemeništa u Varaždinu jest i taj da mladićima pomogne na putu njihova prepoznavanja životnog puta kao i mogućeg opredjeljenja za svećenički i redovnički život u našem Kapucinskom redu.

Dragi mladiću!

Ako osjećaš da Isus, Dobri Pastir, kuca na vrata tvojega srca te da Te poziva da Ga izbližega slijediš, ne moj se radi toga bojati i od Božjeg zova bježati. Smatraj čašću što se Isusov pogled, između tolikih drugih tvojih vršnjaka, zaustavio baš na tebi!

Ako, uistinu, želiš biti sretan reci: ''Evo me, Gospodine'' te slijedi Isusa Krista u našem Redu na način kako je to učinio sv. Franjo Asiški, naš duhovni utemeljitelj i nadahnitelj.

* Zainteresirani mladići za duhovni poziv (svećenički i/ili redovnički) kao i za prijem u Postulaturu-bogosloviju (razdoblje nakon završetka srednje škole) i/ili sjemenište franjevaca-kapucina slobodni su u svojim pitanjima kontaktirati:

Fra Juro Šimić OFMCap
sv. Leopolda Mandića 41
10040 ZAGREB
E-mail: frajurofmcap@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar