četvrtak, 15. srpnja 2010.

Knjiga o duhovnom životu Padra Pia, kapucina i mistika


Lik i djelo poznatog talijanskog kapucina i mistika sv. Pia iz Pietrelcine nimalo nisu nepoznati hrvatskom vjerniku i čitatelju. Glas o njegovoj svetosti i gorljivosti već je za života počeo širiti i svjedočiti naš zemljak i njegov redovnički suvremenik i subrat sv. Leopold Bogdan Mandić. U posljednje vrijeme i kod nas je prevedeno i objavljeno nekoliko knjiga o životu, radu i duhovnosti ovoga nadaleko poznatoga sveca i mističara (Pravo lice oca Pia, Padre Pio - mistik 20. stoljeća, i dr.).

Ovih je dana iz tiska izašla još nova knjiga (737. stranica) o duhovnosti Padra Pia. Ova najnovija knjiga pod naslovom, Otac Pio proziran Bogom, "kao nijedna dosad, donoseći izvatke iz njegove prepiske s ispovjedinicima i duhovnom djecom, plijeni pažnju čitetelja stalno ga dovodeći Isusu, i privezujući ga uz Isusa". 
Ova knjiga je zapravo svojevrsni "duhovni vodič kroz pisma oca Pia".

Poštovani čitatelji!
Ukoliko ovo vrijedno djelo želite imati u svojim rukama i duhovno se napajati i obogatiti, svoj primjerak možete imati ako nas slobodno kontaktirate na:

Fra Juro Šimić OFMCap
sv. L. Mandića 41
10040 Zagreb - Dubrava

3 komentara:

  1. Bogu hvala, jer konačno mislim da plovimo u stoljeću Duha Kristova koji će se sve više očitovati i proslavljati, obraćenjima mnogih, ovo ne smatram niti pobožnom željom, niti prolaznom zanesenošću, već stvarnošću i jedinom realnošću.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bogu hvala na svemu pa i na toj knjizi iz koje možemo crpsti samo duhovno što nam je i navažnije.Hvala Isusu,hvala Majci Božjoj kojoj se otac Pio mnogo molio..divim se njegovim trpljenjima i vjeri,a ne stigmama+++

    OdgovoriIzbriši
  3. Divim se svim milostima koje je dobio od naseg Boga....Ma obozavam tog sveca....Preporucujem hodocasce u san giovanni rotondo....Predivno iskustvo...

    OdgovoriIzbriši