subota, 15. ožujka 2014.

Za duhovni poziv nikad nije kasno

 
Kako javlja poljska Katolička informativna agencija (KAI), proteklih dana Poljska biskupska konferencija odlučila je otvoriti sjemenište za kandidate koji imaju preko 35 godina života, a ta bi ustanova trebala započeti s radom u Krakovu u novoj akademskoj godini.
Kako je izjavio biskup Artur Mizinski, postoji potreba za otvaranjem takvoga sjemeništa jer je sve više onih koji osjete svećenički poziv nakon završenog studija, u tom razdoblju svog života. Rektori sjemeništa sve su više izvješćivali o velikom broju muškaraca koji imaju više od 35 godina života, a žele početi duhovnu formaciju, te su biskupi na nedavnom zasjedanju odlučili o pokretanju rada takve ustanove i odredili pisanje njezina statuta. Donja granica za kandidata bila bi 35 godina, a gornju biskupi još nisu utvrdili.
 
Sjemenište će, kako je još izvijestio KAI, biti pod nadležnošću Biskupske konferencije, ali bi s njim trebala upravljati jedna redovnička Družba koja ima svoje prostorije u Krakovu te će ih ustupiti za potrebe novog sjemeništa.

Nema komentara:

Objavi komentar